Ustawienie cookies

Pliki cookies to małe pliki tekstowe, które są wysyłane i zapisywane w przeglądarce podczas odwiedzania witryny Restu za pomocą tych witryn lub witryn partnerskich zapisywane są w Twojej przeglądarce.

1 zdjęcie
Na mapie

Informacje Restauracja Kontynuacja

Jest nas trzech i lubimy się napić DOBREGO PIWA. W związku z tym, że we Wrocławiu jest wciąż za mało miejsc, w których takowe się leje, postanowiliśmy otworzyć własne. Można? Można!

Dlaczego KONTYNUACJA? Są dwa powody:

Po pierwsze primo: lokal, w którym znajduje się multi-tap KONTYNUACJA to miejsce o bardzo ciekawej historii… piwnej. Od 1888 r. do 1945 r. przy Ofiar Oświęcimskich 17 (wówczas Junkernstrasse) działały piwiarnie Kisslinga. Ich założyciel, Conrad Kissling, jako pierwszy, sprowadzał do Wrocławia bawarskie piwo „echt Bayrisches Bier”. W mieście zapanowała mania picia tego piwa. Jak pisze Grzegorz Sobel w „Dziejach wrocławskiej gastronomii”: „Powiadano, iż piwiarnie Kisslinga stały się dla wielu wręcz drugim domem […] wielu dobrze sytuowanych wrocławian nie wyobrażało sobie popołudnia po pracy bez kufla wyśmienitego piwa wypitego wśród przyjaciół […]. Wpadali tu od czasu do czasu studenci, zwłaszcza zaś kupcy, ludzie wolnych zawodów i przedstawiciele arystokracji.". Czego i sobie życzymy:]

Po drugie primo: chcemy kontynuować i wspierać piwolucję, a także szerzyć (tu padną wzniosłe słowa): kulturę picia piwa. Marzy nam się, by każdy wrocławianin znał więcej stylów piwa niż jasne pełne i potrafił określić, który styl jest tym ulubionym. Roboty mamy kupę, ponieważ na świecie jest około 100 stylów piwa...

Pokaż więcej

Zgłoś błąd

Niektóre z informacji nie są prawidłowe? Napisz do nas.

Niniejszy formularz jest chroniony systemem reCAPTCHA a jego wysłaniem zgadzacie się z warunkami handlowymi oraz zasadami ochrony danych osobowych Google.

Dziękujemy

Dziękujemy za zgłoszone błędy. Postaramy się je naprawić jak najszybciej.

Zadzwoń do restauracji

Nie mogłeś/aś dodzwonić się do restauracji?

Godziny otwarcia